
نام فایل : علوم دبستان مبحث از گذشته تا آینده
فرمت : .pptx
تعداد صفحه/اسلاید : 15
حجم : 2628 کیلوبایت
بنام خدا
علوم سوم دبستان
مبحث : از گذشته تا آینده
در گذشته یخچال و فریزر نبود . به همین دلیل مردم از راه های مختلفی برای بیشتر سالم ماندن ِ مواد غذایی استفاده می کردند .
آویزان کردن . چال کردن . خشک کردن . نمک اندود کردن . سرکه . دودی کردن . سرما . پختن .
نگه داری مواد غذایی از گذشته تا امروز
در این روش برخی مواد غذایی مانند گوشت و انجیر و ... را در جای سایه و خنک آویزان می کردند .
آویزان کردن
در این روش در مناطق سردسیر مواد فاسد شدنی یا میوه هایی مانند سیب یا خرما را در گودال هایی چال می کردند .
چال کردن
خشک کردن
در این روش سبزیجات یا میوه هایی مانند آلبالو ، توت و .. را در آفتاب قرار می دهند تا خشک شود .
امروزه هم کاربرد دارد .
استفاده از نمک و سرکه در نگه داری مواد غذایی
در این روش با نمک یا آب نمک یا سرکه مواد غذایی را به مدت طولانی نگه داری می کنند .
مانند پنیر ، خیارشور ، شور و ...
در این روش به کمک دودی کردن و نمک سود کردن برخی از گوشت ها را به مدت طولانی نگه داری
می کردند .
دودی کردن و نمک سود کردن
در گذشته یخچال و فریزر نبود پس مردم از یخچال های طبیعی برای سرد نگه داشتن مواد غذایی استفاده می کردند.
مثلا از یخچال های طبیعی یا یخ های طبیعی
سرما
در این روش مواد غذایی پخته می شوند و ماندگاری آنها بالاتر می رود .
مانند رُب پختن ، مربا پختن
کاربرد از گذشته تا امروزه
گرما دادن و پختن
صنعتی
خانگی
سوال
در گذشته برای نگه داری گوشت از چه روشی استفاده می کردند ؟
الف ) نمک زدن
ب ) دود زدن
ج ) آویزان کردن
د ) هر سه
....
مبلغ واقعی 18,000 تومان 30% تخفیف مبلغ قابل پرداخت 12,600 تومان
برچسب های مهم